2014/10/22

Belgrádból jelentkezünk


Szóval szerdán 8:30-kor elstartoltunk az Asia Series Budapest-Szaloniki futamról és most egy belgrádi szállodából, holt fáradtan küldjük a jeleket. 
Ezt a napot! Gyerekek! Hát eleve milyen idővel indítottunk már? Rohadt hideg volt, erős szél és eső. Mire bejutottunk a Lurdy házba, hát csak a Sunshine Reggae-t (mi mást ilyen időben) háromszor szakította meg a rendszer, hogy közúti balesetekről és dugókról számoljon be.

De megérkeztünk és tényleg nagyon rövid eligazítás után elindultunk életünk első pontgyűjtős versenyén. Már az első pont megszerzése után nagyon megtetszett a játék s így - bár úgy terveztük mi kihagyjuk a pontok zömét és zúzunk délre - lelkesen gyűjtögettünk. 


Röviden akinek semmi fogalma nincs az ilyesmiről: kapsz egy napi adag gps pontot utasításokkal arra nézve mit kell majd ott keresned. Odamész, megkeresed, lefotózod, leírod, haladsz tovább. 
Gyermeki lelkesedéssel ugráltunk ki a kocsiból és kerestünk egészen addig, amíg a homokos föld, termőföldre nem váltott és a nagy mennyiségű éjszakai csapadéknak köszönhetően nagyon gyorsan elakadtunk. 


Vidáman csörlőzgettünk. Először. Na jó talán még másodszor is. Aztán harmadszor és negyedszer már nem annyira. Végül megtörtént az első na jó szarjuk le ezt a pontot és takarodjunk a környékről. De ezzel és a kerülővel másfél órát nyammogtunk el. Az első pontot leszámítva, ami igen közel volt a rajthoz senkivel nem találkoztunk Belgrádig.



Ezután egy nagyon hosszú szakaszon, pár kép végtelenített ismétlődése következett: kis pocsolya, nagy pocsolya, medence méretű pocsolya, kis tó, szendvics, kávé, ki a kocsiból, pont fotózás, be a kocsiba, ló, kutya, sertés, biciklis, mogorva lokálpatrióta, "itt tetszenek megállni?", "mit tetszenek keresni?""ja látom erdészek vagytok" erre kedves válasz erre elnéző mosoly és akkor elölről kis pocsolya, nagy pocsolya blablabla...
Nagyon jól éreztük magunkat.


A Kecskemét környéki tanyavilág nagyon szép és mi tagadás még sose láttuk ilyen módon. Szabadon mászkáló lovakkal, kecskékkel, rackajuhokkal, kis erdőkkel, kis mezőkkel. Csodás nap volt. Aztán a végén egy zorall szántóföld közepén úgy döntöttünk, irány Belgrád. De Budapesttől gyakorlatilag Szegedig terepen jutottunk el.

Mára ennyi futotta, de higgyétek el ez egy ilyen nap után nem is olyan kevés. Ahogy tudunk jelentkezünk! Jó éjszakát gyerekek! Hétkor reggeli nyolckor rajt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése